Smult recept van de dag: Mosselen met kruiden
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-09-2014
Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. 'mosselen met kruiden' heeft de eer gekregen als recept van de dag. Kijk op www.smult.nl voor onze acties!
Ingrediënten 3 personen
2 kg panklare mosselen2 bospenen, in dunne plakjes
1/2 venkelknol, in blokjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 el grof gehakte verse dille
1 el grof gehakte verse dragon
1 el grof gehakte platte peterselie
50 g boter
1 el grove mosterd
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 978,00 kcal |
Koolhydraten | 49,04 g |
Eiwitten | 115,82 g |
Vetten | 35,02 g |
Bereidingswijze
1. Spoel mosselen onder koud stromend water en leg ze in een grote (mossel)pan. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dichtgaan.
2. Strooi wortel, venkel, knoflook en kruiden tussen de mosselen en verdeel de boter in klonten ertussen.
3. Smoor de mosselen afgedekt op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal open staan. Schud de pan af en toe heen en weer.
4. Schep mosselen met groenten en kruiden in een grote schaal of wijde kommen. Kook het vocht op hoog vuur in 6-8 minuten in tot een saus. Roer mosterd erdoor. Schenk de saus over de mosselen.
Bron
Smult 5: blz 85
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties