Kip met tomaat en avocado salsa
- Mexicaans, Bijgerecht
- > 120 min.
Lekker als bijgerecht bij BBQ.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g kipfilet (4 stukken), plat gesneden of geslagen tussen 2 stukken plastiek folievoor marinade
1 kleine ui, fijn
sap van 1 limoen
3 e olijfolie
1 e Worcestersaus
1/4-1/2 t chilipoeder (of een rode pepertje, fijn)
1 t komijn
1 t paprikapoeder
1 t bruine suiker
1 e verse koriander, fijn
wat zout
olie voor bakken
Meng alle marinade ingrediënten en marineer stukken kip voor tenminste 2 uur.
Benodigdheden
Bbq of grillpanBereidingswijze
voor salsa
2 lente-ui, in schuine plakjes
1/2 komkommer, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 e limoensap
1 e olijfolie
1 e verse koriander, fijn
1 avocado, in blokjes (avocado met limoensap mengen tegen verkleuring)
zout
peper
(knoflook optioneel)
geraspt parmezaanse kaas (voor garnering)
tortilla chips (voor garnering)
Meng alle salsa ingrediënten in een schaal.
samenstelling van gerecht
1. Bak kip gaar in olie en doen op serveerschaal.
2. Verdeel salsa erover en garneer met Parmezaanse kaas en tortilla chips.
Bron
Amy Casey (bijgeschaafd)