Kip met tomaat en avocado salsa

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Kip  met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

  • Kip  met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

  • Kip  met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

    Kip met tomaat en avocado salsa

Lekker als bijgerecht bij BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g kipfilet (4 stukken), plat gesneden of geslagen tussen 2 stukken plastiek folie
 
voor marinade
1 kleine ui, fijn
sap van 1 limoen
3 e olijfolie
1 e Worcestersaus
1/4-1/2 t chilipoeder (of een rode pepertje, fijn)
1 t komijn
1 t paprikapoeder
1 t bruine suiker
1 e verse koriander, fijn
wat zout
 
olie voor bakken
 
Meng alle marinade ingrediënten en marineer stukken kip voor tenminste 2 uur.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bbq of grillpan 

Bereidingswijze

voor salsa
2 lente-ui, in schuine plakjes
1/2 komkommer, in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 e limoensap
1 e olijfolie
1 e verse koriander, fijn
1 avocado, in blokjes (avocado met limoensap mengen tegen verkleuring)
zout
peper
(knoflook optioneel)
 
geraspt parmezaanse kaas (voor garnering)
tortilla chips (voor garnering)
 
Meng alle salsa ingrediënten in een schaal.
 
samenstelling van gerecht
1. Bak kip gaar in olie en doen op serveerschaal.
2. Verdeel salsa erover en garneer met Parmezaanse kaas en tortilla chips.

Bron

Amy Casey (bijgeschaafd)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten