Gado-Gado

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2014
  • Gado-Gado

    Gado-Gado

    Gado-Gado

Een heerlijk vegetarisch gerecht met een pittige saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2-4 pers
voor de saus
een scheutje plantaardige olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 sjalotjes, fijngehakt
 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
 200 g ongezouten pinda's
 400 ml water
 50 g palmsuiker of bruine suiker
 150 ml kokosmelk
 3 kaffir limoenblaadjes
 1 tl tamarindepasta
 2 el zoete sojasaus 

voor de groentesalade
 een scheutje plantaardige olie
 200 g tofu, in blokjes
 een handvol sperziebonen, afgehaald
2 wortelen, geschild en in dunne plakjes
 een handvol taugé, gewassen en uitgelekt 

voor de garnering
 4 sjalotjes, in dunne plakjes
 1 el plantaardige olie
½ komkommer, geschaafd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Bak voor de garnering de 4 sjalotjes licht in de plantaardige olie tot ze bruin en knapperig zijn en zet ze even apart. Verhit voor de saus de olie in een wok, voeg nu de knoflook, sjalotjes, chilipeper en pinda;s toe en bak ze een paar minuten tot ze bruin worden.

2 Draai het hete mengsel snel door de keukenmachine, doe terug in de pan, voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

3 Verhit voor de groentesalade een beetje olie in een pan en bak de tofu knapperig. Leg de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water en laat ze dan uitlekken. Doe de tofu, bonen, wortels en taugé in een grote kom en roer de saus erdoor. Serveer de gado gado met de geschaafde komkommer en de gebakken sjalotjes erbovenop.

Bron

Jamie magazine

Serveertip

Eventueel lekker met kroepoek

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten