Gado-Gado
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-09-2014
Een heerlijk vegetarisch gerecht met een pittige saus.
Ingrediënten 2 personen
2-4 persvoor de saus
een scheutje plantaardige olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 sjalotjes, fijngehakt
1 verse rode chilipeper, fijngehakt
200 g ongezouten pinda's
400 ml water
50 g palmsuiker of bruine suiker
150 ml kokosmelk
3 kaffir limoenblaadjes
1 tl tamarindepasta
2 el zoete sojasaus
voor de groentesalade
een scheutje plantaardige olie
200 g tofu, in blokjes
een handvol sperziebonen, afgehaald
2 wortelen, geschild en in dunne plakjes
een handvol taugé, gewassen en uitgelekt
voor de garnering
4 sjalotjes, in dunne plakjes
1 el plantaardige olie
½ komkommer, geschaafd
Bereidingswijze
1 Bak voor de garnering de 4 sjalotjes licht in de plantaardige olie tot ze bruin en knapperig zijn en zet ze even apart. Verhit voor de saus de olie in een wok, voeg nu de knoflook, sjalotjes, chilipeper en pinda;s toe en bak ze een paar minuten tot ze bruin worden.
2 Draai het hete mengsel snel door de keukenmachine, doe terug in de pan, voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
3 Verhit voor de groentesalade een beetje olie in een pan en bak de tofu knapperig. Leg de sperziebonen 2-3 minuten in kokend water en laat ze dan uitlekken. Doe de tofu, bonen, wortels en taugé in een grote kom en roer de saus erdoor. Serveer de gado gado met de geschaafde komkommer en de gebakken sjalotjes erbovenop.
Bron
Jamie magazine
Serveertip
Eventueel lekker met kroepoek
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties