1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Briouat, de Marokkaanse loempia.. Smullen!!

Briouat, de Marokkaanse loempia.. Smullen!!

  • Marokkaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2014

Ingrediënten


6 vellen filodeeg, in kwarten
300 gr zachte geitenkaas, fijngeprakt
1 bosje peterselie, fijngesneden
1 el paprikapoeder
2 eieren, losgeklopt
 


Verder heb je nodig


Mengkom
Snijplank
Scherp mes
Schaaltje
Garde
Friteuse


Een lekkere snack, bijgerecht of wat je maar wil... het is in elk geval lekker!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie tot 180grC.

Meng de geitenkaas met de peterselie, paprikapoeder en evt wat zout.
Roer hier de losgeklopte eieren door en meng alles goed onder elkaar.
Verdeel deze vulling over de blaadjes filodeeg en rol ze dun op.
Plak de uiteindes vast met wat water of eigeel als dat nodig mocht zijn.
Bak de rolletjes tot ze mooi goudbruin zijn en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
In de oven kun je ze bakken op 200grC, ca 10 minuten.
 

Serveertip

Lekker als snack of als onderdeel van de maaltijd!

Bron

Een tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top