1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode bietenstamppot met rookworst, zilveruitjes en augurk

Rode bietenstamppot met rookworst, zilveruitjes en augurk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2014

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 pakje gekookte rode bieten
1 zure appel
3 el crème fraiche
1 rookworst naar keuze (bijv. Magere Rookworst van Unox)
1 zakje juspoeder (naturel of voor stamppot)
1 el balsamicoazijn
zilveruitjes
8 augurken
mosterd
zout


Verder heb je nodig


IJslepel


Lekker!
In het oorspronkelijke recept stond 1,2 kg aardappelen, maar omdat een pakje bieten maar 500 gram is, vond ik de verhouding niet goed en heb er 1 kg van gemaakt. Je kunt natuurlijk ook meer bietjes nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels met de ui in een flinke pan met gezouten water gaar in 20 minuten.
Voeg na 15 minuten de bieten en de appel toe.
Verwarm intussen de rookworst en snij deze in plakken.
Maak de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de balsamicoazijn door de jus.
Giet het kookvocht uit de pan af, voeg de crème fraiche toe en stamp tot een smeuige stamppot.
Schep met de ijslepel drie flinke bollen (of vijf kleinere) stamppot op elk bord.
Leg de worst, de zilveruitjes, augurken, moster en jus er omheen.

Bron

Allerhande (met kleine aanpassingen)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChezAMJ
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top