Mexicaanse Burritos met bonen
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere, goedkope en snelle hap waar je de spullen altijd voor in huis kunt hebben.
Ingrediënten 2 recipe.people
Olie of boter om in te bakkenblikje kidneybonen (400 gr., AH of Bonduelle)
klein blikje Mexico Melange (150 gr. Bonduelle)
halve paprika
1 grote ui
eventueel: 100-150 gr. gehakt
pak wrap tortilla's (8 stuks, AH of Casa Fiesta)
1 of 2 blikjes tomatenpuree
tex mex kruiden (potje, Verstegen) of Burrito Seasoning mix (AH of Casa Fiesta)
plakjes of blokjes kaas naar keuze, bijv. belegen
knoflooksaus naar keuze
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1352,21 kcal |
Koolhydraten | 128,70 g |
Eiwitten | 71,49 g |
Vetten | 53,30 g |
Benodigdheden
Koekenpan en dekselsnijmes
snijplank
houten pollepel
Bereidingswijze
Snij de paprika in stukjes en roerbak deze
eventueel: bak het gehakt mee, kruid mild met zout en peper
snij de ui in stukken en bak deze mee
voeg de blikgroente toe
voeg de tomatenpuree toe, strooi wat mexicaanse kruiden erover en voeg een scheutje water toe
meng alles goed door elkaar en laat even goed doorwarmen
voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden toe
voeg wat blokjes of plakjes kaas toe, meng dit erdoorheen
leg 4 wraps bovenop het mengsel, de deksel erop en ca. 10 minuten zachtjes laten doorwarmen
het is klaar als de bovenste wrap heet aanvoelt
pak 2 borden, leg een wrap op elk bord en verdeel de helft van het mensel erover
laat de rest in de pan zitten met het deksel erop om warm te houden
doe wat knoflooksaus over het mengsel, wraps dichtvouwen of rollen en smullen maar
Bron
Geinspireerd door mexicaanse burritos van Knorr Wereldgerechten
Serveertip
Je kunt dit gerecht ook makkelijk voor 1 persoon maken, vries dan de helft van de groente in. Je kunt de wraps ook makkelijk per 2 invriezen.
Je kan er ook eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.