1. Home
  2. Recepten
  3. Pudding
  4. Pasteis de Nata

Pasteis de Nata

  • Portugees,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2014

Ingrediënten 12 personen


1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
20 g vloeibare boter om de bakvorm in te vetten
ca. 2 el kaneel
250 ml melk
100 g kristalsuiker
1 vanillestokje
10 g maizena
rasp van een biologische citroen
2 eigeel, 1 ei



Pasteis de Nata
Pasteis de Nata

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met boter.
2. Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizena met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.
3. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snij het deeg in plakjes van 2 cm.
4. Maak het deeg plat en verdeel het over de muffinvormen.
5. Schep de pudding tot 3/4de in de bakjes en bak ze in ca. 30 minuten goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje kaneel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveertip: serveer deze pasteitjes lauwwarm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top