Pasteis de Nata

  • Portugees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2014
  • Pasteis de Nata

    Pasteis de Nata

    Pasteis de Nata

Een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
20 g vloeibare boter om de bakvorm in te vetten
ca. 2 el kaneel
250 ml melk
100 g kristalsuiker
1 vanillestokje
10 g maizena
rasp van een biologische citroen
2 eigeel, 1 ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met boter.
2. Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizena met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.
3. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snij het deeg in plakjes van 2 cm.
4. Maak het deeg plat en verdeel het over de muffinvormen.
5. Schep de pudding tot 3/4de in de bakjes en bak ze in ca. 30 minuten goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje kaneel.

Serveertip

Serveertip: serveer deze pasteitjes lauwwarm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

slaatje101 avatar
slaatje101 20-05-2015

Had ze al een keer gemaakt, lekker!! Over enkele dagen ga ik weer maken, maar dan gelijk een hele lading... Ze waren te snel op!

bigstra avatar
bigstra 05-02-2015

Gisteren heb ik deze gemaakt. Superlekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten