Salade met blauwe bessen, druiven, kaas en frambozendressing

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2014
  • Salade met blauwe bessen, druiven, kaas en frambozendressing

    Salade met blauwe bessen, druiven, kaas en frambozendressing

    Salade met blauwe bessen, druiven, kaas en frambozendressing

Heerlijke salade met veel fruit, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
De dressing is gemaakt met frambozen-edik, olijfolie en honing en natuurlijk wat kruiden. Edik gebruik je in plaats van azijn. Is niet zo zuur en geeft een heerlijke smaak aan de salade.
Je kunt natuurlijk ook frambozenazijn gebruiken, maar neem dan wat meer honing in de dressing.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
gemende groene sla
50 gram blauwe bessen
50 gram kleine druiven zonder pit
50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas (kun je van een stukje kaas doen met dunschiller)
25 gram geroosterde pijnboompitten
Dressing:
1 eetlepel frambozenedik of frambozenazijn
3 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel vloeibare honing
1/2 theelepel lemon pepper van Jonnie Boer of gewone zwarte peper
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal voor de sla
kommetje voor de dressing

Bereidingswijze

Was de sla (indien nodig) en laat goed uitlekken.
Maak het fruit schoon.

Doe de sla in de schaal. Meng de bieslook erdoor.
Verdeel het fruit, pijnboompitten en kaas over de sla.

Maak de dressing van de ingredienten genoemd onder dressing. Proef of je het lekker vindt doe er anders nog eea bij.
Giet de dressing over de sla.

Serveertip

Lekker bijgerecht maar ook lekker vegetarisch voorgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten