Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

    Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

    Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

  • Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

    Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

    Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

Marjan ons nichtje kwam een dagje en bleef natuurlijk eten.
Marjan is vegetariër en eet niets "met oogjes".
Voor haar deze heerlijke "snel te maken" ovenschotel gemaakt, die bij ons allemaal heel erg in de smaak viel.
Het fijne aan deze ovenschotel is dat je niets vooraf hoeft te bakken. De paddentoelen gaan rauw over de beetgare pasta. Wij vonden dit een toppertje en zullen dit zeker vaker eten.
Foto helaas mislukt. Staat er wel bij, maar er komt t.z.t. een vervanging !!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
250 gram (verse) groene tagliatelle
150 gram cantharellen
150 gram kastanjechampignons
(je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen kiezen)
3 lente-uitjes
zout
2 flinke theelepels lemon pepper van Jonnie Boer (super lekker! )
75 gram gorgonzola
150 ml slagroom
50 ml melk
eventueel wat verse of gedroogde rozemarijn (ik heb de naaldjes van één takje gebruikt)
50 gram geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 671,52 kcal
Koolhydraten 66,29 g
Eiwitten 23,75 g
Vetten 33,46 g
Benodigdheden
Pan voor de tagliatelle
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de paddenstoelen schoon. Snij deze in plakjes.
Maak de lente-uitjes schoon. Snij deze in schuine ringetjes.
Meng de paddenstoelen met de lente-uitjes door elkaar. Kruid de paddenstoelen met de lemon pepper en zout en eventueel de rozemarijn.
Snij de gorgozola in kleine blokjes.

Kook de pasta (volgens de gebruiksaanwijzing op het pak) beetgaar. Laat goed uitlekken.

Slagroom met melk verwarmen.
Gorgonzola hierin smelten.

Doe de beetgare pasta in de ovenschaal.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de tagliatelle.
Giet de gorgonzolasaus erover en strooi de kaas erover.

Zet de schaal iets onder het midden in de voorverwarmde oven.
Na ongeveer 20 - 30 minuten is de pasta goudbruin en warm.

Bron

Iets aangepast recept van internet "Essen und Trinken".

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten