Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk!
Ingrediënten 2 personen
1 romanesco50 gram lekkere gekookte ham in smalle reepjes
100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
scheutje droge witte wijn
zout, peper, nootmuskaat
mespunt suiker
Benodigdheden
Kleine en grote pan
Bereidingswijze
Maak de romanesco schoon en verdeel deze in kleine stukjes.
Kook de kool beetgaar in water met zout.
Laat de romanesco goed uitlekken.
Maak ondertussen de saus.
Smelt de roomkaas in een kleine pan. Verdun de saus met een scheutje droge witte wijn.
Roer de hamreepjes door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje suiker.
Verdeel de saus over de romanesco.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen en een karbonade.