Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

    Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

    Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 romanesco
50 gram lekkere gekookte ham in smalle reepjes
100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
scheutje droge witte wijn
zout, peper, nootmuskaat
mespunt suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kleine en grote pan

Bereidingswijze

Maak de romanesco schoon en verdeel deze in kleine stukjes.
Kook de kool beetgaar in water met zout.
Laat de romanesco goed uitlekken.

Maak ondertussen de saus.
Smelt de roomkaas in een kleine pan. Verdun de saus met een scheutje droge witte wijn.
Roer de hamreepjes door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje suiker.

Verdeel de saus over de romanesco.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en een karbonade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten