Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

Door: pwiggers

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-08-2014

Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk!

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


1 romanesco
50 gram lekkere gekookte ham in smalle reepjes
100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
scheutje droge witte wijn
zout, peper, nootmuskaat
mespunt suiker


Verder heb je nodig


Kleine en grote pan


Bereidingswijze

Maak de romanesco schoon en verdeel deze in kleine stukjes.
Kook de kool beetgaar in water met zout.
Laat de romanesco goed uitlekken.

Maak ondertussen de saus.
Smelt de roomkaas in een kleine pan. Verdun de saus met een scheutje droge witte wijn.
Roer de hamreepjes door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een mespuntje suiker.

Verdeel de saus over de romanesco.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en een karbonade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top