Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme

  • Turks, Voorgerecht
  • Geplaatst op 30-08-2014
  • Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme

    Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme

    Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme

Ik ben een grote liefhebber van recepten uit de Turkse keuken; dit recept lijkt wel een beetje op de Marokkaanse gevulde Msemmen, maar dan anders...

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
400 gram bloem;
1 eetlepel gedroogde gistkorrels;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel suiker;
1/4 liter lauwe melk;
40 gram boter.

Voor de vulling:
250 gram rund- of lamsgehakt;
1 grote ui;
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika;
1 klein bosje verse koriander;
geraspte kaas;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor het deeg
in een keukenmachine en kneed daarmee
totdat je een niet plakkerig en soepel deeg
krijgt; natuurlijk kan je het deeg ook maken
met de hand.
Bedek het deeg met een schone doek of met
plasticfolie en laat 45 minuten rijzen.

Maak dan de vulling:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg er
de fijngehakte ui aan toe.
Fruit de ui tot ze glazig wordt.
Voeg er het verkruimelde gehakt aan toe en
roer door elkaar.
Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg
er dan de in kleine stukjes gesneden paprika's aan
toe.
Voeg de specerijen en zout naar smaak toe, schep
alles nog eens goed door elkaar en laat alles
af en toe omscheppend gaar bakken.
Schep er op het laatst de fijngehakte verse koriander
doorheen.
Laat afkoelen.

Snijd het deeg in 14 kleine stukken en maak van elk
stuk een bol.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol elke bol
uit tot een ronde, dunne plak.
Schep op de helft van elke plak een paar lepels van
de gehaktvulling, bestrooi met wat geraspte kaas en sla 
de andere helft van de plak er overheen zodat je een soort 
halve maan krijgt. Druk de randen goed aan.
Je kunt e.e.a. een beetje bijsnijden met een deeg-
wieltje.

Bak elke gozleme zonder olie of boter in een hete koekenpan 
met anti-aanbaklaag ongeveer 6-7 minuten aan elke zijde.

Bestrijk de gozleme aan de bovenzijde met een beetje ge-
smolten boter en dien ze heet op.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten