Mijn meest favoriete Babi Ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2014
  • Mijn meest favoriete Babi Ketjap

    Mijn meest favoriete Babi Ketjap

    Mijn meest favoriete Babi Ketjap

Het recept van deze Babi Ketjap stond al heel wat jaren geleden (misschien wel 30 jaar !) in een Margriet of Libelle, dat weet ik niet precies meer.
Maar deze Babi Ketjap heb ik al heel vaak gemaakt en steeds met groot succes. Het recept heb ik inmiddels een klein beetje aangepast aan de tijd.
Ik blijf dit de meest lekkere Babi Ketjap vinden.
Dus nu eindelijk maar eens op Smulweb plaatsen, nadat ik dit gerecht afgelopen zondag weer eens heb gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram schouderkarbonade zonder bot
peper, zout
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
4 uien
4 teentjes knoflook
3 eetlepels fijn gesneden geconfijte gember met vocht
2 eetlepels (witte) azijn
6 eetlepels ketjap manis
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan met deksle

Bereidingswijze

Snij het vlees is grove stukken.
Bestrooi het vlees met peper, zout en djahé (gemberpoeder).
Laat dit pl. 15 minuten intrekken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olie in de pan.
Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut water toe.
Laat het vlees plm. 1 - 1.30 uur zachtjes gaar sudderen.

Bron

Heel oud tijdschrift (Margriet of Libelle ?)

Serveertip

De Babi Ketjap is het lekkerst als het vlees een dag tevoren is klaaargemaakt. De smaken komen dan heel goed tot hun recht.
Lekker met rijst en mijn Atjar-van-komkommer-en-rode-paprika

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 29-08-2014

Fleur dit is een dubbel geplaatste recept hier staan een foto: [br] http://www.smulweb.nl/recepten/1423624/Mijn-meest-favoriete-babi-ketjap

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 29-08-2014

Hi Petra, klinkt goed dit. Heb je hier ook een foto bij?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten