1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Mijn meest favoriete Babi Ketjap

Mijn meest favoriete Babi Ketjap

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2014

Ingrediënten 4 personen


500 gram schouderkarbonade zonder bot
peper, zout
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
4 uien
4 teentjes knoflook
3 eetlepels fijn gesneden geconfijte gember met vocht
2 eetlepels (witte) azijn
6 eetlepels ketjap manis


Verder heb je nodig


Stoofpan met deksel

even een poosje pruttelen

parel62

parel62
Heerlijk geurend en erg smaakvol

Parel62

Parel62
Smakelijk eten !

Parel62

Parel62
Favoriete Babi Ketjap van Ger1958

met verse boontjes met Seroendeng, Atjar Tjampoer en Basmati rijst !!

met verse boontjes met Seroendeng, Atjar Tjampoer en Basmati rijst !!
Een aanrader deze verrukkelijke babi ketjap
Een aanrader deze verrukkelijke babi ketjap

Het recept van deze Babi Ketjap stond al heel wat jaren geleden (misschien wel 30 jaar !) in een Margriet of Libelle, dat weet ik niet precies meer.
Maar deze Babi Ketjap heb ik al heel vaak gemaakt en steeds met groot succes. Het recept heb ik inmiddels een klein beetje aangepast aan de tijd.
Ik blijf dit de meest lekkere Babi Ketjap vinden.
Dus nu eindelijk maar eens op Smulweb plaatsen, nadat ik dit gerecht afgelopen zondag weer eens heb gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees is grove stukken.
Bestrooi het vlees met peper, zout en djahé (gemberpoeder).
Laat dit plm. 15 minuten intrekken.
Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olie in de pan.
Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe.
Laat het vlees plm. 1 - 1.30 uur zachtjes gaar sudderen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

De Babi Ketjap is het lekkerst als het vlees een dag tevoren is klaaargemaakt. De smaken komen dan heel goed tot hun recht.
Lekker met rijst en mijn Atjar-van-komkommer-en-rode-paprika

Bron

Heel oud tijdschrift (Margriet of Libelle ?)



Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top