1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinese Satésaus

Chinese Satésaus

  • Chinees, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-08-2014

Ingrediënten 1 personen


Chinese satésaus

1 zakje geroosterde Pinda's (bijvoorbeeld Duyvis) of gewoon de goedkoopste (Jumbo)
1/2 theelepel Laos poeder of 1 eetlepel verschillende geraspte
1/2 theelepel Gember poeder of 1 eetlepel verschillende geraspte
1 theelepel opgehoopt Knoflookpoeder
1 theelepel Tamarinde Pasta (Toko)
12 eetlepels Water = 150 ml
12 eetlepels Kokosmelk = 150 ml
3 eetlepels Sojasaus = 2 eetlepels Ketjap Manis + 1 eetlepel Ketjap Asin of 1 eetlepel Hoisin/Soja Sauce + 1 eetlepel Teriyakisaus + 1/2 eetlepel Ketjap Manis +1/2 eetlepel Ketjap Asin
1 eetlepel Nam Pla (Vissaus)
2 eetlepels Basterdsuiker = 1/2 schijf Gula Djawa
2 eetlepels Ketchup
'n beetje Chayennepoeder


Verder heb je nodig


Staafmixer of blender
 


kant en klare Chinese Satèsaus
kant en klare Chinese Satèsaus

Wie kent hem net de satésaus van de Chinees op de hoek. Die smaakt altijd zo goed. Ik heb me altijd afgevraagd hoe maken zij die saus, wat zit erin. Nou hier volgt nog 'n recept van satésaus maar dan op Chinese wijze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de pinda's samen met het knoflookpoeder en een snufje cayennepoeder in een smalle beker of Blender. Voeg hierbij het water, de kokosmelk, basterdsuiker, sojasaus, vissaus en tamarinde pasta aan toe. Meng alles met de blender of met de staafmixer goed onder elkaar zodat je een zachte egale saus krijgt. Hier en daar zul je nog wel wat stukjes pinda zien, maar dat is niet zo erg. Schep de saus in een steelpannetje en verwarm het op middelhoog vuur. Maar breng de saus niet aan de kook. Voeg erdan de ketchup toe en roer alles nog even goed door. Mocht je de satésaus te dik vinden dan kun je er nog wat water bij toevoegen, net zolang totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Dus deze satésaus smaakt echt zoals bij de Chinees op de hoek. Veel werk is het niet, je hebt wel wat ingrediënten nodig die je niet 1, 2, 3, in huis hebt. Maar als je ze hebt gekocht kun je ze in meerdere gerechten gebruiken. Anders maak je de satésaus gewoon wat vaker. Smakelijk eten!!!

Serveertip

Wil je er vlees bij kun je wat varkenshaasje in blokjes snijden en even aanbakken of je snijdt kipfilet in stukjes en bakt deze dan ook even gaar in de pan. Je kunt de blokjes ook op 'n sateprikker steken en dan in de pan braden. Serveer ze samen met de satesaus.

Bron

?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top