1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische Satésaus

Indonesische Satésaus

Indonesische Satésaus

Indonesische Satesaus met Kip

Indonesische Satesaus met Kip
  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-08-2014

Satésaus is eigenlijk pindasaus. Het is eigenlijk een pindasaus bij satévlees (vlees op prikkers). De naam is afgeleid van de Maleise namen sateh of satai. Iedereen maakt de satésaus op z'n manier dus er bestaan een aantal recepten hiervan. Deze is gemakkelijk, simpel en erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 1 personen


Indonesische Satésaus

1 potje Pindakaas (350 gram)
2 á 4 teentjes Knoflook (heel fijn gesneden of gehakt met staafmixer)
1 Ui (zeer fijn gesneden of gehakt met staafmixer)
3 eetlepels Ketjap Manis
3 opgehoopte theelepels Sambal Badjak (5 voor de extra pittige variant)
1/2 theelepel Ketoembar (Koreander)
1/2 theelepel Djintan (Kümmel of Komijn)
1/2 theelepel Laos (Gember voor de wat pittigere variant)
300 ml Kokosmelk

Extra
1/4 theelepel Kaneelpoeder
Melk als te dik net zoveel tot gewenste dikte


Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een pannetje, behalve de pindakaas, roer alles goed onder elkaar. Laat alles goed warm worden. Zet het vuur dan laag en voeg de pindakaas beetje bij beetje eronder. Blijf goed roeren anders brandt de saus aan. Meng alles goed met elkaar zodat je een smeïge saus krijgt. Je kunt deze serveren bij verschillende gerechten. Selamat makan of Smakelijk eten!!!

Bron

?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top