Indonesische Satésaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-08-2014
  • Indonesische Satésaus

    Indonesische Satésaus

    Indonesische Satésaus

Satésaus is eigenlijk pindasaus. Het is eigenlijk een pindasaus bij satévlees (vlees op prikkers). De naam is afgeleid van de Maleise namen sateh of satai. Iedereen maakt de satésaus op z'n manier dus er bestaan een aantal recepten hiervan. Deze is gemakkelijk, simpel en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Indonesische Satésaus

1 potje Pindakaas (350 gram)
2 á 4 teentjes Knoflook (heel fijn gesneden of gehakt met staafmixer)
1 Ui (zeer fijn gesneden of gehakt met staafmixer)
3 eetlepels Ketjap Manis
3 opgehoopte theelepels Sambal Badjak (5 voor de extra pittige variant)
1/2 theelepel Ketoembar (Koreander)
1/2 theelepel Djintan (Kümmel of Komijn)
1/2 theelepel Laos (Gember voor de wat pittigere variant)
300 ml Kokosmelk

Extra
1/4 theelepel Kaneelpoeder
Melk als te dik net zoveel tot gewenste dikte
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een pannetje, behalve de pindakaas, roer alles goed onder elkaar. Laat alles goed warm worden. Zet het vuur dan laag en voeg de pindakaas beetje bij beetje eronder. Blijf goed roeren anders brandt de saus aan. Meng alles goed met elkaar zodat je een smeïge saus krijgt. Je kunt deze serveren bij verschillende gerechten. Selamat makan of Smakelijk eten!!!

Bron

?

Laatste reacties

JanineHamilton avatar
JanineHamilton 25-07-2018

De saté saus was heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten