1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. CASSATA MET RICOTTA

CASSATA MET RICOTTA

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2014

Ingrediënten 4 personen




200 g cake
250 g ricotta
1/2 sinasappel
150 g pure chocolade
30 g dadels of pruimen
30 g abrikozen of rozijnen
30 g pistache- of walnoten
20 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
50 cc Marsala
25 g koude roomboter
klein kopje sterke espresso koffie


Verder heb je nodig


Kleine cakevorm, plastic folie, spatel, koelkast/vriezer


Heerlijk ijsachtig licht toetje, wat er mooi uitziet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de cake in plakjes van 1 cm. In kom ricotta doen. rasp 1/2 sinasappel schil. Hak noten, vruchten en 50 g chocolade fijn en voeg de 2 soorten suikers toe.
Leg plastic folie in cake corm en leg daarin een laagje cakeplakken. Besprenkel die met Marsala Verdeel daarover de helft van het ricotta mengsel.
Doe dat daarna nog een keer en dek af met de laatste plakes cake en besprenkel deze  weer met Marsala. Zet de cake in de koelkast of even in de diepvriezer (wordt stijver).
Smelt de stukjes resterende chocola (au bain marie). Snijd de koude boter in stukjes. Door chocolade mengen als die gesmolten is. Voeg de koffie toe. Laat afkoelen totdat je het mengsel kunt smeren.
Keer de cake  uit de vorm op een platte schaal. Bestrijk die met chocolade dmv een spatel. 
Cassata tot vlak voor het opdienen in koelkast zetten en in plakken opdienen.

Bron

Naar Anna Del Conte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uytdehaage


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van uytdehaage
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top