Romige Marokkaanse wortelsoep

  • Marokkaans, Soep
  • Geplaatst op 26-08-2014
  • Romige Marokkaanse wortelsoep

    Romige Marokkaanse wortelsoep

    Romige Marokkaanse wortelsoep

Ook met worteltjes kan je een overheerlijke soep bereiden....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram in plakjes gesneden worteltjes;
2 middelgrote in blokjes gesneden aardappelen;
1 grote ui;
40 gram boter;
de geraspte schil van 1 sinaasappel;
1 kippenbouillonblokje;
3 eetlepels crème fraîche;
fijngehakte platte peterselie voor de afwerking;
zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een kookpan.
Voeg daar de fijngehakte ui aan toe en fruit die
al omscheppend 5 minuten.
Voeg er de sinaasappelrasp, de wortelplakjes, de
aardappelblokjes en peper en zout naar smaak aan toe.
Verkruimel het bouillonblokje er boven en schep alles
door elkaar; laat 5-10 minuten zachtjes smoren.

Giet er dan 600 ml. kokend water bij en kook op laag
vuur totdat de groenten zacht zijn.

Mix de soep met een staafmixer of in de keukenmachine/blender;
voeg wat water toe als de soep té dik is.
Roer er 2 eetlepels crème fraîche doorheen en laat nog 2 minuten
doorwarmen.

Schep de soep in mooie soepkommen en versier met de rest van
de crème fraîche en de fijngehakte platte peterselie.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten