Romige Marokkaanse kippensoep

  • Marokkaans, Soep
  • Geplaatst op 26-08-2014
  • Romige Marokkaanse kippensoep

    Romige Marokkaanse kippensoep

    Romige Marokkaanse kippensoep

Een lekkere kom kippensoep.....dat gaat er toch altijd wel in?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gram kipfilet;
4 in dunne plakjes gesneden uien;
1 in plakjes gesneden prei;
3 eetlepels boter;
1 kippenbouillonblokje;
zout en peper naar smaak;
1 volle eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse thijm;
700 ml. water;
3 eetlepels crème fraîche.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan.
Voeg er de in plakjes gesneden uien en prei aan toe en
laat 5 minuten al roerend fruiten.
Voeg er de kipfilet (in stukken), de kruiden, het verkruimelde
bouillon-blokje en peper en zout naar smaak toe.

Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken
op laag vuur.

Mix op het laatst de soep met een staafmixer of in een blender.
Roer er de crème fraîche doorheen en laat nog 2 minuten
zachtjes sudderen.

Schep in mooie soepkommen en versier elke soepkom met langs
de rand wat versgemalen piment en grofgemalen zwarte peper.
Leg in elke kom soep een klein takje thijm.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten