Malse varkenssaté van Herman den Blijker

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2014
  • Malse varkenssaté van Herman den Blijker

    Malse varkenssaté van Herman den Blijker

    Malse varkenssaté van Herman den Blijker

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram procureur
1 stuks verse gemberwortel
1 kopje ketjap manis
1 el ketjap asin
40 ml gembersiroop
40 ml ahornsiroop
1 el sambal oelek
1 theelepel honing
1 limoen, sap, uitgeperst
1 citroen, sap, Uitgeperst
1 el vijfkruidenpoeder
1 stengel citroengras, in stukken gesneden
1 rode peper, fijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillpan of BBQ

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en zet apart. Rasp de gember en meng deze met de ingredienten voor de marinade in een schaal. Roer alles tot een gladde massa. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 24 uur in de koelkast. Leg wat saté stokjes in het water, zo voorkom je dat ze gaan branden op de grill. Haal het vlees uit de marinade en rijg de dobbelsteentjes aan de stokjes. Leg de saté vervolgens op de grill. Heb je wat marinade over, smeer deze dan met een kwastje over het vlees. Pas op dat de marinade niet lekt en gaat branden. NB. Procureur is varkensnek. Sappig doorregen vlees qua structuur ongeveer zelfde als schouderkarbonade.

Bron

Herman DB

Serveertip

Lekker met pindasaus, frites, knapperig brood en salade.

Laatste reacties

Robincas30 avatar
Robincas30 04-09-2016

De bonen zijn gelukkig weg, maar dit lekkers neem ik wel mee naar mijn kookboek bbq, groetjes Caro

Cecileg avatar
Cecileg 07-05-2015

Geen bonen erbij??? Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten