1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Malse varkenssaté van Herman den Blijker

Malse varkenssaté van Herman den Blijker

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2014

Ingrediënten 2 personen


400 gram procureur
1 stuks verse gemberwortel
1 kopje ketjap manis
1 el ketjap asin
40 ml gembersiroop
40 ml ahornsiroop
1 el sambal oelek
1 theelepel honing
1 limoen, sap, uitgeperst
1 citroen, sap, Uitgeperst
1 el vijfkruidenpoeder
1 stengel citroengras, in stukken gesneden
1 rode peper, fijn


Verder heb je nodig


Grillpan of BBQ


Malse varkenssaté van Herman den Blijker
Malse varkenssaté van Herman den Blijker

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en zet apart. Rasp de gember en meng deze met de ingredienten voor de marinade in een schaal. Roer alles tot een gladde massa. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 24 uur in de koelkast. Leg wat saté stokjes in het water, zo voorkom je dat ze gaan branden op de grill. Haal het vlees uit de marinade en rijg de dobbelsteentjes aan de stokjes. Leg de saté vervolgens op de grill. Heb je wat marinade over, smeer deze dan met een kwastje over het vlees. Pas op dat de marinade niet lekt en gaat branden. NB. Procureur is varkensnek. Sappig doorregen vlees qua structuur ongeveer zelfde als schouderkarbonade.

Serveertip

Lekker met pindasaus, frites, knapperig brood en salade.

Bron

Herman DB



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top