Makkelijke en snelle pompoensoep
- Marokkaans, Soep
Een heerlijke, fluwelige pompoensoep; de snelle en gemakkelijke versie.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kleine (fles-)pompoen;1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes);
1 ui;
2 eetlepels olijfolie;
3 eetlepels crème fraîche;
zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 825,49 kcal |
Koolhydraten | 47,70 g |
Eiwitten | 23,16 g |
Vetten | 53,17 g |
Bereidingswijze
Schil de pompoen en verwijder evt. pitjes ed.
Snijd de pompoen in blokjes.
Hak de ui fijn en fruit die aan in de hete olijfolie.
Voeg er de blokjes pompoen aan toe en fruit 2-3
minuten al roerend mee.
Giet er de liter kippenbouillon bij en voeg er peper,
zout en nootmuskaat naar smaak aan toe.
Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het
vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken
totdat de pompoen lekker zacht is.
Voeg de drie eetlepels crème fraîche toe (of kookroom)
en mix de soep romig met de staafmixer of in een keuken-
machine.
Schep in mooie kommen, versier evt. met een blaadje
peterselie of kervel.
Dien heet op.....
Bron
MIJN WEBLOG (klik)