Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaars, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2014
  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

  • Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

    Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft.
Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb.
Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen.

TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram riblappen of sukadelappen
250 gram gerookte spekreepjes
5 paprikas (gemengd)
5 uien
5 tomaten (of een blik)
1 winterwortel
2 st bleekselderij (of 15 gram bladselderij)
3 t knoflook
1 el zoete paprika poeder
1 el pittige paprika poeder
2 tl karwij zaadjes
1 takje tijm
2 laurier bladeren
1 el gedroogde marjolein
2  l rundvleesbouillon
2 dl droge rode wijn
eventueel zure room naar wens
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

hak de knoflook fijn
snij de wortel, uien, paprikas, bleekselderij en tomaten in stukjes
snij het vlees in dobbelstenen

Bereiding:

verhit een grote soeppan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook
voeg eerst het vlees toe daarna het paprika poeder en de karwij zaadjes, goed doorroeren zodat het niet kan aanbranden
daarna de laurier, tijm en marjolein
voeg een voor een de groenten toe (tussendoor steeds goed omroeren, begin met de wortel daarna de ui, gevolgd door de paprika, prei de (bleek)selderij en de tomaat
laat dit geheel eventjes stoven
voeg dan de wijn en de bouillon toe en de soep zachtjes koken totdat de groenten en het vlees gaar zijn
voeg als laatste eventueel een bekertje zure room toe of garneer met een lepel zure room op het bord (als je geen liefhebber van zure room bent kan het ook goed zonder)

Serveertip

Als je de soep dik genoeg maakt kun je het als maaltijdsoep eten. Hou je meer van dunnere soep, voeg dan een halve liter bouillon extra toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-03-2017

*smaak

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-03-2017

Hoi Ankie. Een paprika meer of minder is geen probleem hoor. Als de soep te dun is kun je ook iets minder water/bouillon gebruiken. Meer aardappelen kan, maar niet teveel want daar wordt het melig van ;) Fijn dat de smack in ieder geval oke was. Ik wens je ook een fijn weekend. Groetjes van Wilmie _O_

ankie43 avatar
ankie43 30-03-2017

Hallo Wilmie, heerlijk gegeten. Had maar 4 paprika`s en heb 2 grote rode pepers toegevoegd. Had er nog een maaltje boontjes en wat aardappelblokjes in gedaan. Was evengoed wat aan de dunne kant. Volgende keer wat meer piepertjes. De smaak was heerlijk hoor. Met een afbakbroodje met kruidenboter. Bedankt weer, Ankie en Marc.. Groetjes en alvast fijn weekend.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-04-2016

Graag gedaan Marianne en bedankt dat je het even liet weten :) Fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Groetjes van Wilmie _O_

omajan avatar
omajan 03-04-2016

Superlekkere soep Wilmie. We hebben genoten. Dank je wel voor dit heerlijke recept. Groetjes Marianne,

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-08-2014

Bedankt voor het compliment Cecile. Hier is het ook al jarenlang een van onze favorieten.;) Groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 30-08-2014

Verrukkelijke soep Wilmie! vandaag hebben we er nog eens van kunnen eten en deze was nog lekkerder dan gisteren. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten