Kipschotel "Yassa" (Afrikaanse kipschotel)

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • Geplaatst op 24-08-2014
  • Kipschotel "Yassa" (Afrikaanse kipschotel)

    Kipschotel "Yassa" (Afrikaanse kipschotel)

    Kipschotel "Yassa" (Afrikaanse kipschotel)

Dit is een smakelijke kipschotel uit Afrika die je ook in een tajine kunt bereiden. Deze kip wordt gegeten bij witte rijst.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken kip (in tweeën gesneden kippenpoten);
2 volle eetlepels mosterd;
2 citroenen;
3 grote uien;
1 kippenbouillonblokje;
2 groene pepertjes;
1 volle koffielepel chilipoeder;
zout en peper naar smaak;
zonnenbloemolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng in een kom 1 eetlepel mosterd met 4 eetlepels 
zonnenbloemolie, het sap van 1 citroen en wat peper en zout
naar smaak.
Leg de stukken kip daar in en bedek ze met deze marinade.
Roer goed om en laat tenminste 2 uur in de koelkast staan.
Een hele nacht zou nog beter zijn.

Giet een scheut olie in een pan en braad daarin de stukken
om en om in aan.
Als de kip goed aangebraden is, bewaar ze dan op een bord.

Giet een scheut olie in een pan en fruit daarin de in dunne
schijfjes gesneden uien.
Voeg er de resterende mosterd, het verkruimelde kippen-
bouillonblokje, 1 groene peper, de chilipoeder en het sap van 
de citroen aan toe en laat al omscheppend even bakken.

Voeg er dan 300 ml. water en de stukken aangebraden kip
aan toe, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten
op laag vuur stoven.

Als de saus is ingekookt proef dan of er genoeg peper en zout
in zit en je kip Yassa is klaar.

Serveer deze kip samen met witte rijst bestrooid met 1 in dunne
plakjes gesneden groene peper.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten