Kippenvleugeltjes gestoofd in een pittige saus
- Indonesisch, Bijgerecht
- > 120 min.
Deze kippenvleugeltjes worden heel langzaam gaargestoofd in een overheerlijke, pittig/pikante saus.
Probeer het recept en geloof me, dit is Smullen geblazen!!!
Wij hebben ze gesmuld bij nasi en andere Indische heerlijkheden, maar als borrelhapje zijn ze ook zeker uitermate geschikt! Tel gerust je vingers na, zo lekker zijn ze :-)
Ingrediënten 4 personen
1 kg kippenvleugeltjes naturel(Versgemalen) p&z
50 gr boter + 2 el arachide-olie
4 sjalotjes, fijngesneden
8 teentjes knoflook, fijngesneden
2 Spaanse pepertjes, fijngesneden
2 tomaten, ontveld en fijngesneden
Mespunt trassie
4 el ketjap manis
2 el ketjap asin
4 dl kippenbouillon
1 dl kokosmelk
gebakken uitjes
Fijngesneden bladselderij
Benodigdheden
snijplankScherp mes
Stoofpan
Bereidingswijze
De kippenvleugeltjes alleen kruiden met wat peper en zout.
Verwarm de boter met de olie en bak de vleugeltjes hier even in aan tot ze kleur hebben.
Voeg de sjalotjes, knoflook, trassie en pepertjes toe en bak even mee.
Dan de tomaten en de overige ingredienten toegvoegen tot en met de kokosmelk en op een sudderpitje in ca 90 minuten gaar laten worden. Voeg dan de overige ingredienten toe en laat nog lekker even doorsudderen.
Proef of het naar wens op smaak is en Smullen maar!! Selamet makan!
Bron
Ons Jiri
Serveertip
Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar zeker ook 'uit het vuistje' !