1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Spinazie
  6. Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2014

Ingrediënten 2 personen


40 g boter, 500 ml volle melk, 2 flinke eetlepels meel, peper zout , nootmuskaat,400 g verse spinazie, verse lasagnevellen genoeg voor 3 lagen, 50 g  parmezaanse kaas  , 300 g verse zalm


Verder heb je nodig


Mijn schaal was 24 x 15 x 5 cm


Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie

Hier mag je me voor wakker maken....mmmmmm!
Voor 2 à 3 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan water aan de kook, dompel de spinazie hier in gedeeltes 1 minuut in, goed uit laten lekken en af laten koelen.Snijd de zalm in kleine blokjes. Maak een bechamel saus: smelt de boter, roer  het meel erdoor en laat even meewarmen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Maak op smaak met peper, nootmuskaat en wat meer zout dan je gewend bent, want de zalm en spinazie bevatten geen zout.
Druk nog even goed het laatste vocht uit de spinazie. Nu begint het laagjes maken:1/5 van de bechamel, lasagne, de helft van de zalm, de helft van de spinazie, 1/5 van de bechamel, lasagne, de andere helft van de zalm, de andere  helft van de spinazie, 1/5 van de bechamel,  lasagne, de rest van de bechamel en ten slotte de parmezaanse kaas. (Eventueel met de kaasschaaf nog een paar boterkrulletjes maken en die erop leggen).  Laat dit geheel bij voorkeur een uurtje staan voordat je het in de oven zet, de lasagne "weekt" dan een beetje en gaart beter.
Warm dan de oven voor 180°C (hete lucht oven) en bak de lasagne vervolgens  25 minuten.... en dan SMULLEN!

Serveertip

(Voor wie de vellen zelf wil maken: 1 ei, 125 g meel is genoeg voor dit recept.)Mocht je geen verse spinazie kunnen vinden neem dan 500 g diepvriesspinazie, laat ontdooien en druk goed het water eruit, maar vers is wel lekkerder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top