ORANGE FLAVORED CHICKEN
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
=14pxOrange Flavored Chicken. Dat zijn stukjes kip die eerst zijn gefrituurd in een meeljasje en dan worden voorzien van een heerlijke coating van een licht pikante, zoetzure saus met sinaasappelsmaak. Lekker met wat gekookte rijst en…. nee, gewoon lekker met wat gekookte rijst. Je hoeft er verder niets bij te eten!
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr kipfilet, gesneden in blokjes van ca. 3 cm. 350 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, losgeklopt. Olie voor frituren. Saus:200 ml water 100 ml jus d'orange (sap van 1 sinaasappel) 50 ml rijst rijstazijn. 2 eetl. sojasaus100 gr bruine suiker 1/4 theelepel. sinaasappelschil 1/2 theel. gember, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetl. chili knoflooksaus2 eetl. maïszetmeel 1 eetl. water Optioneel:1 eetl. gedroogde Chinese pepers , kort in olie aanbakken 1 lente-ui, in stukjes van 1 cm gesnedenBereidingswijze
De kip:Verhit de olie in een koekenpan tot 180C. De pan moet diep genoeg zijn om de kipfilet te frituren. Klop de eieren. Doe het zelfrijzend bakmeel in een andere kom .Neem een deel van de kip en dompel het eerst in het eimengsel, dan in de bakmeel . Herhaal dit tot je de gewenste hoeveelheid hebt om te frituren . Frituur de kip in delen om voldoende ruimte te laten zodat ze elkaar niet raken in de pan. Laat de gefrituurde kip uitlekken op keukenpapier. Plaats de gefrituurde kip op een bakplaat in een voorverwarde over op 100C om het warm te houden.De saus: Combineer in een grote steelpan het water, jus d'orange, rijstazijn, en soja saus. Goed mengen op een middelhoge warmtebron voor een paar minuten. Roer de bruine suiker, sinaasappelschil, gember, knoflook en de chilisaus er door. Breng aan de kook.Combineer de maïzena met water in een kopje en voeg deze mix onder langzaam roeren toe totdat de saus dikker wordt.Serveren doe de kip in een grote kom. Giet de saus erover en vermeng het totdat de kip van alle kanten is bedekt.Als garnering kan je gedroogde Chinese pepers en lente-uitjes toevoegen. Lekker met gekookte pandan rijst.
Bron
Cooking with Jeff Keasberry