Speklapjes Saté uit Azië

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2014
  • Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

  • Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

  • Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

  • Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

    Speklapjes Saté uit Azië

Een buitengewoon lekker sappige speklap saté die net iets anders oog dan jou gewone saté. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500-600 g speklapjes, in stukken 
voor marinade
2 uien, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
2 rode pepers, fijn
1 t laospoeder
1 t serehpoeder (citroengras)
1/2 t witte peper
1 t korianderpoeder
1 t garam masala
1/2 t trassie
1 e ketjap manis (ABC)
1 t komijnpoeder
1 t geelwortel (kurkuma)
1 gelijke eetlepel bruine suiker
1 e oestersaus
1 e pinda of zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 521,51 kcal
Koolhydraten 11,90 g
Eiwitten 23,94 g
Vetten 41,59 g

Bereidingswijze

1. Maak een marinade van bovenstaand ingrediënten door dit in een keukenmachine fijn te malen en marineer het vlees voor tenminste 8 uur. (hoe langer hoe lekkerder)
2. Rijgt stukjes speklap verticaal naast elkaar aan stokjes. (zien foto)
2. Rooster het vlees op bbq of grillpan tot gaar en krokant.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met surinaamse bami

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 10-09-2014

Manolg zo 500-600 g speklappen

Manolg avatar
Manolg 10-09-2014

Ik mis bij de ingrediënten de hoeveelheid speklappen!!!

camel2586 avatar
camel2586 30-08-2014

Despeklapjes staan nu voor het laatste uurtje te marineren, ik heb ook maar gelijk uw Surinaamse bami recept gemaakt en de boemboe die nu in de pan staat is zo intens van smaak, dus dit gaat een koningsmaal worden. Hartelijk dank dat u deze recepten heeft willen delen.

inakok avatar
inakok 22-08-2014

Lijkt me heerlijk. Neem het mee.

deonart avatar
deonart 22-08-2014

De smaak van deze speklappen zijn uniek, nog nooit zulk sate geproeft

estherbakermans avatar
estherbakermans 22-08-2014

mijn dochter is dol op speklappen dus ik bewaar hem deon gr esther

hermanna2 avatar
hermanna2 22-08-2014

Lijkt me een heerlijk recept, bedankt! Groetjes Hermanna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten