1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Speklapjes Saté uit Azië

Speklapjes Saté uit Azië

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2014

Ingrediënten 4 personen


500-600 g speklapjes, in stukken 
voor marinade
2 uien, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
2 rode pepers, fijn
1 t laospoeder
1 t serehpoeder (citroengras)
1/2 t witte peper
1 t korianderpoeder
1 t garam masala
1/2 t trassie
1 e ketjap manis (ABC)
1 t komijnpoeder
1 t geelwortel (kurkuma)
1 gelijke eetlepel bruine suiker
1 e oestersaus
1 e pinda of zonnebloemolie



Speklapjes Saté uit Azië
Speklapjes Saté uit Azië
Speklapjes Saté uit Azië

marineer het vlees

marineer het vlees
Speklapjes Saté uit Azië
Speklapjes Saté uit Azië
Speklapjes Saté uit Azië
Speklapjes Saté uit Azië

Een buitengewoon lekker sappige speklap saté die net iets anders oog dan jou gewone saté. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak een marinade van bovenstaand ingrediënten door dit in een keukenmachine fijn te malen en marineer het vlees voor tenminste 8 uur. (hoe langer hoe lekkerder)
2. Rijgt stukjes speklap verticaal naast elkaar aan stokjes. (zien foto)
2. Rooster het vlees op bbq of grillpan tot gaar en krokant.

Serveertip

Lekker met surinaamse bami

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top