1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse Bami

Surinaamse Bami

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2014

Ingrediënten 5 personen



500 g spaghetti, gekookt in kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper en een paar korrels ve-tsin
(bewaar spaghetti in koud water voor gebruik)
 
3 e olie
100 g spekjes
3 uien, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 middelgroot wortel in blokjes en geblancheerd
verkruimeld kippenbouillon blokje
zout
paar korrels ve-tsin
ketjap manis
ketjap asin (ABC)
oestersaus
ijsbergsla, in stukjes
roerei van 3 eieren



Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami
Surinaamse Bami

Een variatie op Surinaamse bami, gewoon wat in de koelkast stond en op moest.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Bak spekjes uit in koekenpan en haal uit pan.
2. Fruit ui, knoflook en rode peper tot zacht.
3. Voeg wortel erbij.
4. Doen bouillonblokje, zout, ve-tsin, ketjap manis ketjap asin en oestersaus erbij en roerbak tot geuren vrijkomen.
5. Doen spekjes terug in pan en meng roerei en ijsbergsla erdoor.
6. Bak verder voor 3 min.
7. Meng mie erdoor en roerbak tot goed heet.

Serveertip

Lekker met sate

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top