1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse doperwten

Franse doperwten

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2014

Ingrediënten 4 personen


* 500 gr (diepvries) doperwten
* 125 gr gerookte spekblokjes
* 3 sjalotjes, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 100 gr boter
* 1 eetlpl suiker
* 1/2 krop ijsberg- of botersla
* peterselie, fijngehakt



Heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de doperwten 5-7 minuten en giet ze af
- Bak de spekblokjes 4-5 minuten in een droge, hete koekenpan
- Schep er daarna 3 gesnipperde sjalotjes en de fijngehakte knoflook door en bak nog 2-3 minuten
- Voeg 100 gr boter, 1 eetlpl suiker, ijsbergsla in reepjes, zout en peper toe aan de doperwten
- Verwarm zonder te koken
- Meng het spekmengsel erdoor en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top