Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dat was smullen ! Heerlijk Italiaans gekruid gehakt met gedroogde tomaten, gewikkeld in Parmaham in een romige rodewijnsaus.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram rundergehakt8 flinke plakken Parmaham of andere rauwe ham
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 los geklopt ei
2 eetlepels paneermeel
4 gedroogde tomaten (op olie, goed uitgelekt) in kleine stukjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano + 2 theelepels
2 teentjes knoflook
1 klein sjalotje (gepeld en gesnipperd)
1 flink glas droge rode wijn
200 ml slagroom
klontje roomboter
eventueel 1 theelepel honing
Benodigdheden
grote koekenpanBereidingswijze
Kruid en meng het gehakt goed met peper, zout, ei, paneermeel, snippers gedroogde tomaten, oregano en knoflook.
Verdeel het gehakt in 8 porties en wikkel elk rolletje in een plak Parmaham of rauwe ham.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin de gehaktrolletjes snel rondom bruin Haal ze uit de pan.
Bak de sjalot-snippers heel even aan in het overgebleven vet. (niet bruin laten worden !)
Blus af met de rode wijn.
Laat de wijn inkoken tot je nog ongeveer 1 eetlepel over hebt.
Voeg de slagroom toe en laat dit ook wat inkoken tot de saus wat dikker wordt.
Maak op smaak met peper, zout en 2 theelepels oregano.
Is de saus wat zurig (afhankelijk van de wijn die je gebruikt), voeg dan wat honing toe.
Verwarrm de oven voor op 180 graden.
Giet de saus over de gehaktrolletjes.
Zet de gehaktrolletjes plm. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
Serveertip
Lekker met alle soorten pasta, gebakken aardappelen en heel veel soorten groenten.