Kantonese kip met bimi
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Bimi is de nieuwe broccoli
Ingrediënten 4 personen
300 g mienestjes2 tenen knoflook
300 g kipdijfilet
3 el wokolie (AH)
2 tl 5-kruidenpoeder (Verstegen)
½ el honing
4 el oestersaus (AH)
400 g bimi
300 g gesneden witte kool (zak)
50 g gezouten cashewnoten
Bereidingswijze
1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en
spoel na met koud water. Snijd ondertussen de knoflook fijn
en snijd de kip in stukken.
2. Verhit de olie in een wok en voeg de kip, knoflook, 5
kruidenpoeder en honing toe. Bak 5 min. al omscheppend op
hoog vuur. Voeg de oestersaus, bimi en kool toe en bak 6
min. mee.
3. Voeg de mie toe en verwarm nog 2 min. Bestrooi met de
noten en serveer.
Bron
Allerhande