Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

  • Marokkaans, Brood
  • Geplaatst op 19-08-2014
  • Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

  • Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

  • Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

    Marokkaans brood (Matlouh)gevuld met gehakt, paprika en kaas

Een lekker gevuld Marokkaans broodje dat je bakt in
een tajine of in een koekenpan.


 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het brood (matlouh):
300 gram fijn griesmeel (smida);
200 gram bloem;
3 eetlepels melkpoeder;
1 koffielepel zout;
1 eetlepel gistkorrels (gedroogde);
300- 350 ml lauw water (zoveel als het deeg
kan opnemen).

Voor de vulling:
300 gram gehakt (lams/rund/kalfs);
1 fijngehakte ui;
2 gegrillde rode paprika's (verhitten
in de oven of op het gas totdat de schil
zwart is; in een plastic zak doen en na
een paar minuten de zwarte schil verwijderen)
in kleine stukjes gesneden;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 lepel tomatenpuree of een scheut tomaten-
passata;
3-4 puntjes "la vache qui rit"-kaas;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 450,30 kcal
Koolhydraten 66,99 g
Eiwitten 22,11 g
Vetten 9,58 g

Bereidingswijze

Maak eerst de vulling:
Fruit de fijngehakte ui in een scheut olijfolie en voeg
er dan het gehakt aan toe.
Bak het gehakt rul en voeg er dan de tomatenpuree of
de tomatenpassata, de stukjes geroosterde rode paprika
de fijngehakte verse koriander, het komijnpoeder en
peper en zout naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat even sudderen.
Doe de massa in een kom, laat lauw worden en schep
er dan de geprakte "la vache qui rit" kaaspuntjes doorheen.
Laat de vulling helemaal afkoelen.

Maak dan de broodjes:
Vermeng het griesmeel met de bloem, het zout, de gistkorrels
en het melkpoeder (zorg er wel voor dat het zout niet meteen met
de gist in aanraking komt; zout vermindert n.l. de werking van gist).
Vermeng beetje bij beetje met 300 ml. lauw water en begin als alles
samen komt te kneden. Giet meer lauw water toe als dat nodig is
en het deeg te droog is.
Kneed minstens 20 minuten flink met de palmen van je handen.
Je moet een zacht, soepel en glad deeg krijgen.
Maak een bol van het deeg en plaats het in een met wat olie
ingevette kom; dek de kom af met een doek of met plasticfolie en laat rijzen totdat de hoeveelheid is verdubbeld. (ong. 1 uur).

Strooi wat bloem op een werkvlak en verdeel de bol deeg in
kleinere, even grote, bolletjes. Laat 10-15 minuten rusten.

Neem dan een bolletje deeg, rol het uit tot een cirkel, schep
een beetje van de gehaktvulling in het midden daarvan en 
vouw de kanten over de vulling heen.
Draai de gevulde bol dan om en maak ze voorzichtig wat platter
met een deegroller zodat je een rond plat broodje krijgt.
Doe hetzelfde met de overige bolletjes deeg en de vulling.

Bak dan de broodjes aan beide zijden mooi goudbruin en gaar in een matig hete koekenpan of tajine.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten