Chocolademacarons

  • Frans, Banket
  • Geplaatst op 19-08-2014
  • Chocolademacarons

    Chocolademacarons

    Chocolademacarons

  • Chocolademacarons

    Chocolademacarons

    Chocolademacarons

Mateloos populair koekje in Frankrijk en meer en meer
ook hier in Nederland; macarons.
Gemaakt van amandelkoekjes met een lekkere vulling
en ze worden gemaakt in allerlei kleuren, smaken en met
allerlei verschillende vullingen.
Eerst maar eens beginnen met de chocolademacaron.......

Deel dit recept

Ingrediënten
3 eiwitten;
200 gram poedersuiker;
125 gram amandelpoeder;
30 gram kristalsuiker;
15 gram cacaopoeder;
120 gram pure chocolade;
80 gram roomboter;
30 gram dikke room;
een beetje rode voedselkleurstof.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 150 graden.

Zeef het fijne amandelpoeder samen met het cacaopoeder
en de poedersuiker in een kom.

Doe de eiwitten in een kom en begin te kloppen met een
mixer en voeg, als het eiwit stijf begint te worden een lepel suiker toe.
Voeg de rest van de suiker toe als de eiwitten pieken worden
en mix op maximale kracht.
Voeg dan 20 druppels rode voedselkleurstof toe aan de
stijfgeslagen eiwitten; goed vermengen.

Bestrooi de stijfgeslagen eiwitten met het amandel/cacao/poedersuikermengsel
en schep dat er luchtig met een spatel doorheen totdat je een mooi glad mengsel krijgt.

Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe het macaronmengsel in een spuitzak met kleine mond en spuit
even grote (3 cm) bolletjes op de bakplaat op genoeg afstand van elkaar.
Laat de bolletjes ongeveer 30-45 minuten "drogen" op de bakplaat. Er komt dan een soort "korstje" op de macarons.
Plaats een even grote bakplaat ónder de bakplaat met macarons en zet ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de oven op een kier staan tijdens het bakken; doe bijvoorbeeld een houten lepel tussen de deur van de oven.

Maak ondertussen de vulling:

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter en de room 
"au bain marie" (in een schaal boven een pan heet water) of in de magnetron.
Roer alles goed en luchtig door elkaar. Laat afkoelen.

De afwerking:

Laat, als je de bakplaten uit de oven haalt eerst een paar minuten afkoelen en giet dan een klein beetje water ónder het bakpapier waar de macarons op liggen.
Na 1 minuut ongeveer kan je de macarons makkelijk van de bakplaat afhalen.
Laat alles goed afkoelen.
Doe de "gananache"(=vulling) in een spuitzak of gebruik een lepeltje en spuit of schep een beetje ervan op een macaron; plak daar een tweede macaron bovenop.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten