Oma's tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2014
  • Oma's tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes

    Oma's tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes

    Oma's tomatensoep met vermicelli en gehaktballetjes

Afgelopen weekend logeerde Selma (7 jaar) bij ons. Zij wilde zo graag tomatensoep met sliertjes.
Zulke tomatensoep nog nooit eerder gemaakt, maar wel eens gegeten. Dus aan het experimenteren. Wat een geluk...! Deze tomatensoep smaakte precies zo als Selma bedoelde en bij een vriendinnetje had gegeten. Haar moeder Tatjana wilde natuurlijk het recept. En misschien anderen ook?
De hoeveelheden in het recept zijn voor 1 liter soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 rijpe tomaten
1 kleine rode ui
1 eetlepel zonnebloemolie
flinke handvol soepgroenten (wortel, prei, selderij)
1/2 eetlepel tomatenpuree
1 liter rundvleesbouillon (kan van tablet)
flinke hand vermicelli (fijn) of meer als je dat lekker vindt
plm. 150 gram rundergehakt
wat fijn gehakte peterselie

voor het kruiden van de gehaktballetjes:
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel melk
peper, zout, nootmuskaat
 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
zeef
houten lepel

Bereidingswijze

Was de tomaten. Snij de tomaten dwars door.
Pel de ui. Snij de ui doormidden.
Verhit de olie in de pan.
Leg de tomaten met de snijkant naar beneden in de olie. Doe de ui erbij.
Bak de tomaten en de ui plm. 3 minuten.
Voeg de soepgroenten en de tomatenpuree toe. Bak even mee.
Voeg 1 liter runderbouillon toe.
Breng aan de kook en laat op een lage warmtebron plm. 30 minuten zachtjes koken.

Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Voeg paneermeel en melk toe.
Kneed het gehakt goed door. Vorm kleine balletjes van het gehakt.

Zeef de soep. Probeer zoveel mogelijk vaste bestanddelen door het zeef de krijgen.

Breng de soep opnnieuw aan de kook.
Doe gehaktballetjes en vermicelli in de pan.
Laat de soep nog plm. 15 minuten zachtjes koken.

Garneer de soep met wat fijn gesneden peterselie.
 

Serveertip

Je natuurlijk aan het einde nog wat verse soepgroenten toevoegen, maar Selma wilde dat niet, dus....we hebben de soep zo gegeten als zij het wilde en het smaakte prima.

Laatste reacties

suzy2550 avatar
suzy2550 22-08-2014

Ziet er lekker uit...bestaat er nog zoiets als het recept van de dag??, Ik kan dat niet meer vinden op Smulweb!

zizypha avatar
zizypha 19-08-2014

Ach ja kinderen en stukjes. Hier een jongedame die gehaktballen placht te ontleden. Oplossing; ui/knoflook/kruiden & specerijen en boterhammetjes in de blender gemikt voor superfijne kalkoengehaktballetjes zonder stukjes. (Gehakt ging natuurlijk niet de blender in)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten