1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchilada

Enchilada

Door: parel62

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2014

Ingrediënten 4 personen


 1 rode ui
* 1/2 rode, groene en gele paprika
 * 500 gr kipfilet
* 1 blik  of pakje tomaten in blokjes a 400 gram
* 2 eetlepels  creme fraiche
* 75 gram feta  in blokjes
* 1 teentje knoflook
* 8 tortilla wraps (kleinste formaat)
* 2 eelt olijfolie
* Verse koriander, fijn gesneden
* 4 groene pepers uit pot
* 4 eelt geraspte kaas
* olie om in te vetten


Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal

Smakelijk eten !
Smakelijk eten !
Uien gehakt met knoflook
Uien gehakt met knoflook
Groene pepers
Groene pepers
Paprika s in de hakmolen
Paprika s  in de hakmolen
Saus even laten indikken
Saus even  laten indikken
Klaar voor de oven
Klaar voor de oven
klaar uit de oven
klaar uit de oven
Kleurrijk bordje
Kleurrijk bordje

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe en paprika stukjes . Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla's en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een  Mexicaanse  salade .

Serveertip

Lekker met tortilia chips en onderstaande salade!
'''
http://www.smulweb.nl/recepten/1423425/Mexicaanse-salade'''

Bron

Op internet en beetje van mezelf



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top