Gevulde kip met spinazie

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2014
  • Gevulde kip met spinazie

    Gevulde kip met spinazie

    Gevulde kip met spinazie

Heerlijk gevulde kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip van 1.5 kg, 50 g brood, 15 cl melk, 200 g verse spinazie. 1 zakje pijnboompitten, 2 el cognac, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magimix Foodprocessor

Bereidingswijze

1. Snijd de korst van het brood en laat het brood gedurende ongeveer 15 min. weken in de melk.
2. Oven voorverwarmen op 240° C (T8).
3. Was de spinazie, snijd de stengels ervan af en kook de spinazie 5 min. in kokend water. Neem de spinazie van het vuur en dompel hem 1 minuut in ijskoud water om de kleur te behouden.
4. Giet de spinazie af, pers overtollig vocht eruit. Bewaren.
5. Meng de spinazie, het brood, de cognac, twee mespunten zout en een mespunt peper in de kom met het metalen mes. Zet het apparaat 1 min. aan.
6. Breng op smaak met zout en peper, voeg de pijnboompitten eraan toe en druk een paar keer op Pulse.
7. Vul de kip, plaats hem in de ovenschaal, voeg een beetje zout en peper en een scheutje water toe en braad hem 1 uur in de oven, onder regelmatig bedruipen.

Serveertip

Tip van de chef: de vulling is geschikt voor alle gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten