1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Linzensoep
  6. Linzensoep met bleekselderij

Linzensoep met bleekselderij

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2014

Ingrediënten 8 personen


500 gram rode linzen
1 stronk bleekselderij
2 liter groente boillon
3 grote uien
1 prei
1 pak a 500 gram gezeefde tomaten
1 pot gegrilde paprika in stukken
1 bouquet garni: Rozemarijn, tijm, laurier
4 theelepels curcuma
5 eetlepels peterselie fijngehakt
 


Verder heb je nodig


Grote soeppan ( min 7 liter )
staafmixer
zeef


Linzen ook gaar

parel62

parel62
Smakelijk eten

Parel62

Parel62
Bij elkaar voegen

Parel62

Parel62
Groenten smoren

Parel62

Parel62
Een pan heerlijke soep

Parel62

Parel62

Heerlijke linzensoep voor een gedeelte bedacht door Ria Tummers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook in een pan met ruim water de linzen in circa een half uur gaar
Snij intussen de uien in kleine stukjes
Snij en was de bleekselderij en de prei in kleine stukjes

Laat de linzen uitlekken in een zeef en giet het kookwater weg
Bak in de pan op hoog vuur de uien glazig in olijfolie
Voeg de alle ingredienten toe behalve de peterselie
Laat ongeveer een kwartier zacht koken.

Haal het bouquet eruit en pureer alles met de staafmixer
Doe de peterselie erbij en en dien direkt op



 

 

Serveertip

In plaats van linzen zou je ook bruine of witte bonen kunnen gebruiken
 

Bron

De Snelle keuken van Michel Montignac



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barbarian


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barbarian
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top