Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2014
  • Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

    Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

    Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen)
1 dl ketjap
1 pakje bladerdeeg
1 blik perziken (of ananas)
2 uien
2 el olie
1 bakje kruidenroomkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, koekenpan, plastic zakje,; zeef

Bereidingswijze

LET OP: KIPFILET MOET MINSTENS 1 UUR MARINEREN

Snijdt de kipfilet in "brokjes", doe de stukjes kipfilet in een zakje en giet de ketjap eroverheen. "Kneedt" de ketjap lekker door de kipfilet heen, zodat alles in aanraking is gekomen met elkaar. Knoop het zakje dicht en leg het in de koelkast voor minstens 1 uur marineren.
Snijdt de ananas of perziken in partjes (wel eerst goed uitlekken) en snipper de uien.
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit dan de olie in een pan en fruit de ui zachtjes dusdanig dat deze glazig wordt.
Schep de gemarineerde kipfilet door de uitjes en bak de kip gaar.
Bekleed dan de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het bodem deeg!! Schep dan een gedeelte (ongeveer de helft) van het kipmengsel in de bekleedde schaal en verdeel dan (weer ongeveer de helft) van de ananas of perziken over het geheel. Daarna de helft van de roomkaas eroverheen verdelen en zo deze handelingen herhalen totdat alles in de schaal is "gestapeld".
Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaten in het bladerdeeg en bak het geheel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.


TIP VAN ERWINSTOBBE
Tip voor de bodem: laagje gekookte zilvervliesrijst (eerst goed droog laten worden) over de bodem verdelen. Alle vocht uit de ingrediënten trekt in de rijst en niet in de bodem, terwijl smaken van ingrediënten wel behouden blijven

Bron

Http://plazilla.com'''''

Serveertip

Je kunt zelf beslissen wat je erbij eet. b.v. brocolli, of boontjes of een lekkere gemengde , frisse salade. Wat je zelf het lekkerst vindt.
TIP VAN RUTGER VAN HOLLAND BAKT: zet de ovenschaal op de onderste richel. dan boven en onder warmte instellen en omdat de schaal dan helemaal onderin staat, krijgt de bodem flink warmte en blijft het bladerdeeg knapperig. Ik heb als temp. 220 graden c. Electr. genomen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-01-2015

Leuk Ria dat je dit recept meenam. Ik hoop dat het gaat smaken.

riawes avatar
riawes 04-01-2015

Hoi Ruth was op zoek naar kiprecept en kwam deze van jou tegen. Uiteraard meegenomen Bedankt groet van Ria

ruthbrock avatar
ruthbrock 30-08-2014

hbkraaij en jackyvolst dank jullie wel voor jullie enthousiaste reactie. fijn om te lezen dat het zo goed bevallen is. en Marijke, ik hoop dat het jou ook gaat smaken. Ik ben net terug van vakantie, dus daarom wat aan de late kant met mijn reactie, fijn weekend allemaal

jackyvolst avatar
jackyvolst 28-08-2014

Echt super lekker!!

naus_marijke avatar
naus_marijke 26-08-2014

Hoi Ruth,Lijkt mij heel lekker! Bedankt voor het recept!Groetjes,Marijke

hbkraaij avatar
hbkraaij 23-08-2014

Heerlijk recept!

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-08-2014

wat leuk lapaulina dat je dit recept ook gemaakt hebt. Dank je wel voor je erg leuke reactie. fijn dat het zo goed in de smaak viel. Gr. Ruth

lapaulina avatar
lapaulina 21-08-2014

Deze week ook gelijk dit recept geprobeerd en het was smullen! Heel apart maar o, zo lekker! Ga ik vaker maken :)

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-08-2014

Hoi helmi6669, wat ontzettend leuk om te horen dat je, het 1e recept dat je maakte zo heerlijk was. En dat dat een recept van mij is. Ben ik echt blij over om dat te horen. Zo krijg je beslist meer zin om nog eens wat anders te kokkerellen denk ik. Succes ermee. Fijne dag en groetjes van ruth en dank je wel voor je reactie

helmi6669 avatar
helmi6669 20-08-2014

Hoi Ruth, dit was het eerste recept wat ik gemaakt heb omdat ik het op FB voorbij zag komen. Het was werkelijk heerlijk!!! groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten