Chocolade – honingmadeleines
- Banket
- 60-120 min.
Ze zijn Mmmmmmmmmmmmmmmm jammie!!!!! ;)
De combinatie van chocolade + honing (échte natuurlijk) = <3
Ingrediënten
150g pure chocolade5 eieren, dooiers en witten gescheiden
4 eetl honing
125g suiker
150g bloem
boter (om in te vetten)
Benodigdheden
2 kommen
1 siliconenbakvorm of een traditionele vorm voor madeleines
Bereidingswijze
Smelt de chocolade in de magnetron of au - bain - marie en laat het afkoelen.
Klop de eidooiers met de suiker tot een dik, geelwit mengsel.
Voeg de gesmolten chocolade, de honing, en de bloem toe. Klop het mengsel glad.
Klop na toevoeging van een nieuw ingrediënt het mengsel steeds eerst glad.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het deeg. Laat het deeg in de koelkast minstens 1 uur afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Bestuif de kleine uitsparingen met boter en bestrooi ze met bloem. Als je een siliconenbakvorm gebruikt, hoef je die niet in te vetten.
Bak de madeleines 8 à 10 minuten in de oven.
Laat ze goed afkoelen en haal ze uit de vorm.
Bron
I <3 cake, taart en koekjes
Serveertip
Zet de koffie maar al klaar, terwijl je de madeleines in de oven zet! ;)