Chocolade – honingmadeleines

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2014
  • Chocolade – honingmadeleines

    Chocolade – honingmadeleines

    Chocolade – honingmadeleines

  • Chocolade – honingmadeleines

    Chocolade – honingmadeleines

    Chocolade – honingmadeleines

Ze zijn Mmmmmmmmmmmmmmmm jammie!!!!! ;)
De combinatie van chocolade + honing (échte natuurlijk) = <3

Deel dit recept

Ingrediënten
150g pure chocolade
5 eieren, dooiers en witten gescheiden
4 eetl honing
125g suiker
150g bloem
boter (om in te vetten)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kommen
1 siliconenbakvorm of een traditionele vorm voor madeleines

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in de magnetron of au - bain - marie en laat het afkoelen.
 

Klop de eidooiers met de suiker tot een dik, geelwit mengsel.

Voeg de gesmolten chocolade, de honing, en de bloem toe. Klop het mengsel glad.
Klop na toevoeging van een nieuw ingrediënt het mengsel steeds eerst glad.

Klop de eiwitten stijf en schep ze door het deeg. Laat het deeg in de koelkast minstens 1 uur afkoelen.
 
Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Bestuif de kleine uitsparingen met boter en bestrooi ze met bloem.  Als je een siliconenbakvorm gebruikt, hoef je die niet in te vetten.

Bak de madeleines  8 à  10 minuten in de oven.

Laat ze goed afkoelen en haal ze uit de vorm.

 

Bron

I <3 cake, taart en koekjes

Serveertip

Zet de koffie maar al klaar, terwijl je de madeleines in de oven zet! ;)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten