Mosselen met venkel, dragon en een bijpassend sausje
- Vis, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-08-2014
Het mosselseizoen is weer aangebroken. Tegenwoordig zijn mosselen wel het hele jaar door verkrijgbaar maar aan het einde van de zomer of begin van de herfst eet ik ze toch het liefst.
Normaal neem ik een bestaand recept omdat er al zo ontzettend veel goede recepten zijn.
Deze keer wilde ik ze voor de afwisseling eens met dragon maken maar ik kon geen een recept vinden dat me kon bekoren.
Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan en ben ik uiteindelijk hier op uit gekomen.
Niet alleen de mosselen maar ook het bijpassende sausje was smullen daarom wil ik het hier met jullie delen
Ingrediënten 2 personen
Ingredienten mosselen voor 2 personen:2 kg verse mosselen
2 venkel knollen
5 tot 6 takjes verse dragon (of 2 tl gedroogde dragon)
2 tenen knoflook
100 gram katenspek
4 el pastis (sambuca, ouzo of andere anijs drank kan ook)
4 el dragon Edik (of 2 el witte wijnazijn of 2 el dragonazijn)
Ingredienten sausje:
4 el (citroen) mayonaise
2 el gehakte verse dragon (alleen de blaadjes) eventueel 2 tl gedroogde
2 el dragon Edik (of 1 el witte wijnazijn of dragonazijn + 1 tl honing)
1 el pastis (of andere anijs drank)
1 sjalot
+/- 15 mini augurkjes
1 hardgekookt ei
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1897,51 kcal |
Koolhydraten | 98,60 g |
Eiwitten | 193,20 g |
Vetten | 77,91 g |
Bereidingswijze
Bereidingswijze mosselen:
was de mosselen en haal de kapotte schelpen eruit
halveer de venkel knollen en haal het harde binnenste gedeelte eruit, snij de venkel in reepjes
hak de knoflook fijn
snij het katenspek in reepjes
bak het katenspek in een droge mosselpan en voeg er de knoflook aan toe (pas op dat het niet aanbrand)
voeg de venkel en de dragon toe
daarna de dragon Edik (of witte wijnazijn of dragonazijn) en de Pastis
voeg als laatste de mosselen toe en hussel alles goed door elkaar
als de mosselen open gaan staan zijn ze klaar, hussel alles nog een keer goed om en serveer ze direct
Bereidingswijze sausje:
schep de mayonaise in een kom en meng er de dragon Edik (of witte wijnazijn of dragonazijn + honing) en de pastis doorheen
voeg de gehakte dragon toe
dan gaan de fijngesneden sjalot, de augurkjes in stukjes en het fijngemaakte ei erdoorheen
garneer eventueel met een klein takje dragon
Serveertip
Ik snap steeds beter waarom Cas Spijkers al met de Ediks werkte. Ik begin er zelf ook steeds meer een fan van te worden.
Voor meer informatie over Ediks:''' www.ediks.com'''
Je kunt het online kopen bij:''' www.bijzonderesmaken.nl'''
Laatste reacties
De lekkerste mosselen zijn te bestellen bij eetvis!
www.eetvis.nl de lekkerste vis bij u thuis bezorgd! Voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis!
@ lieredomdrij. Nou Roger dan haast je maar naar de visboer want dit was echt zoooo lekker :0 :P Groetjes van Wilmie _O_
Kom ik net uit Portugal, dus twee weken alleen maar vissebeestjes gegeten, en krijg ik nu al weer trek in mosselen en dat is allemaal jouw schuld :-) Roger