Scherpe soep uit Sichuan

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Scherpe soep uit Sichuan

    Scherpe soep uit Sichuan

    Scherpe soep uit Sichuan

Een favoriete soep uit China.
Makkelijk te maken, een soep met een bijzondere smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

suiker ,  


  1 scharrelei(eren) ,  


  zout ,  


  peper ,  


  100 gram ham ,  


  sojasaus ,  


  azijn ,  


  pale medium dry sherry ,  


  1 eetlepel maizena ,  


  2 lente-ui , of een dun stukje prei 


  75 gram wortel ,  


  1 liter kippenbouillon ,  


  100 gran tahoe ,  


  sesamolie ,  


  6 gedroogde shiitake ,  
 



Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 136,20 kcal
Koolhydraten 10,40 g
Eiwitten 7,17 g
Vetten 6,42 g

Bereidingswijze


Was, en week de paddenstoelen 30 minuten in warm water. Verwijder de steel en snijd ze in reepjes.
Snijd de tahoe in plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes.
Snijd de ham in luciferdunne reepjes. Hak de lent-uien fijn om te garneren. 
Was de wortel en snijd in plakjes en vervolgens in reepjes.
Klop 1 ei los.
Maak een sausje van 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel sojasaus, snufje zout en halve theelepel peper.
Verhit de wok, doe er een scheutje sherry en de bouillon in en breng aan de kook. Voeg ham, wortel, tahoe en paddenstoelen toe. Breng weer aan de kook. Voeg het sausje toe. Giet op hoog vuur al roerend zoveel van het bindpapje (1 eetlepel maïzena en twee eetlepels water) toe tot de soep heel licht bindt.
Voeg het ei langzaam toe, wacht 2 tellen en roer tot het stolt.
Doe in elke soepkom 1 druppel sesamolie, wat peper en soep.
Garneer met lente-ui.
 

Bron

Het Chinese kookboek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar
Joyce1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten