Koude wortelsoep

  • Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2014
  • Koude wortelsoep

    Koude wortelsoep

    Koude wortelsoep

Heerlijk koude wortelsoep!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g wortels, 2 sinaasappels, 1 ui, 2 kippenbouillonblokjes, 650 ml water, 1el acaciahoning, 1 tl komijn, olijfolie, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magimix foodprocessor

Bereidingswijze

Los de kippenbouillonblokjes op in een pan met heet water. 2. Schrap de worteltjes en snijd ze met de 4 mm snijschijf. Kook ze in de bouillon gaar. 3. Neem een stukje schil van de sinaasappel en laat dit met de worteltjes meekoken. Schil de ui en hak deze fijn in de mini-kom. Verhit een grote pan, fruit de ui in de olijfolie. 4. Mix de wortel en de ui ca. 1 minuut in de kom met het metalen mes en de Blendermix. Voeg vervolgens via de invoerbuis geleidelijk de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. 5. Pers de sinaasappels met de citruspers en voeg het sap toe aan de afgekoelde wortelsoep. Voeg de acaciahoning en de komijn toe. Roer de soep goed door met de spatel. 6. Laat de soep minstens 3 uur in de koelkast koelen.

Serveertip

=11pxTip van de chef-kok: Om de soep zachter van smaak te maken kunt u een beetje crème fraîche toevoegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten