bulgur-risotto *

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-1999

Vegetarisch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 100 gr bulgur (geplette tarwe)
  • 1 middelgrote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 12 gr boter
  • 1 kleine rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 kleine groene paprika, in kleine stukjes
  • 1/2 tl gedroogde gemengde kruiden
  • 50 gr pinda's, gehakt
  • 0.6 dl groentebouillon
  • 2 tl Japanse sojasaus
  • 75 gr mais
  • 75 gr erwtjes
  • zout en peper
  • sap van een halve citroen
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 258,58 kcal
    Koolhydraten 28,00 g
    Eiwitten 9,42 g
    Vetten 10,21 g

    Voorbereiding

    De bulgur in een kom doen, kokend water erbij tot de bulgur bedekt is. Ongeveer 10 minuten laten staan: het water wordt nu opgenomen en de bulgur zwelt.

    Bereidingswijze

    De boter in een koekenpan verhitten. Ui, selderij en knoflook toevoegen en enkele minuten bakken. Paprika, kruiden, noten en bouillon erbij doen. Het mengsel ongeveer 8 minuten op laag vuur laten koken. Bulgur, sojasaus, mais, erwtjes en zout en peper toevoegen en goed mengen. Het gerecht nog 5 minuten laten koken. Het citroensap erdoor mengen en het gerecht op een verwarmde schaal scheppen. Onmiddellijk serveren.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    graancirkel avatar
    graancirkel 02-07-2002

    Meegenomen!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten