Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-08-2014
  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

  • Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

    Pasta van courgette met pesto & zalm

Maak eens 'pasta' van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gekookt en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto! 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 courgette, gewassen 
1 zalmfilet (liefst met huid), drooggedept en op kamertemperatuur
zeezout en wat versgemalen peper
wat vloeibare bakboter

Voor de pesto
40 gram vers geraspte parmezaanse kaas
ongeveer 12-14 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels amandelen of cashewnoten
ongeveer 8-10 eetlepels extra vierge olijfolie, of meer naar wens
(dit is een ruime hoeveelheid pesto)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan een kleine keukenmachine en mix alles tot er een puree ontstaat. Proef of de smaken naar wens zijn.
3. Vet de zalm in met de vloeibare bakboter.  Grill de zalm op smaak gebracht met wat peper en zout gedurende ongeveer 3-4 minuten. Ondertussen snijd je de courgette met behulp van een grote keukenmachine julienne.
4. Keer de zalm en kook de courgette gedurende ongeveer een minuutje en giet deze af.. De zalm is klaar als deze aan beide zijden goudbruin is, een mooie lichtroze kleur heeft en een losse structuur.
5. Roer de pesto onder de courgette, leg het stukje zalm er bovenop en je bent ready to go!

NB: de pesto die je over hebt smaakt heerlijk op stokbrood. Of wat dacht je van een lepeltje door de (tomaten)soep?
In plaats van zalm, smaakt een kipfilet ook heel goed bij deze pasta pesto!Bereiding, foto & styling: Dagmar

Bron

Wwww.vertruffelijk.nl

Serveertip

Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl 
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor  nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 24-02-2015

oops zie dat ik een ander het bedankje gun maar Dagmar jij verdiend dit dikke compliment .SORRY ArualB zeker proberen een aanrader even werk aan de winkel maar de moeite waard .

ArualB avatar
ArualB 24-02-2015

Mmmm, vast meegenomen. Dank je wel.

dagmar1980 avatar
dagmar1980 24-02-2015

Hoi Petra, Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt! groetjes Dagmar

dagmar1980 avatar
dagmar1980 24-02-2015

Hoi Parel, wat leuk om te lezen! Dat met die spiralizer ga ik snel proberen : ) Je aanpassingen klinken lekker!

parel62 avatar
parel62 24-02-2015

Zie de foto's een zalig recept hoewel ik wel wat aanpassingen gedaan heb .Heb aan de Pesto teentje knoflook per persoon toegevoegd en 2 gedroogde tomaatjes op olie verder een half zakje rucola sla .heb de cashewnoten weggelaten .Wat meer Basilicumblaadjes en whalla wat een heerlijke Pesto ! Verder met de Spiralizer mooie lange spaghetti slierten kunnen maken en deze even overgoten met kokend water uit de waterkoker .Geblanceerd dus . Verder de Zalm envoudig met peper en zout gebakken in kokosvet .Een bordje GEZOND met als compliment een dikke 10 hier aan tafel !! Gaan we zeker vaker maken en ook voor gasten want het was een waar genoegen die smaaksensaties . Bedankt Luigi

parel62 avatar
parel62 23-02-2015

Deze voor morgen maak ik de courgette klaar met de spiralizer krijg je mooie slierten zoals spaghetti .Je hoort nog van me waarmee ik ga experimenteren .En wat zo leuk is je krijgt een prachtig kleurrijk bordje GEZOND !

pwiggers avatar
pwiggers 23-02-2015

Lijkt me heerlijk Dagmar. Meegenomen naar mijn kookboek(en). Ga ik zeker maken! Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten