1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Pasta van courgette met pesto &; zalm

Pasta van courgette met pesto &; zalm

Door: dagmar1980

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-08-2014

Ingrediënten 1 personen


1 courgette, gewassen 
1 zalmfilet (liefst met huid), drooggedept en op kamertemperatuur
zeezout en wat versgemalen peper
wat vloeibare bakboter

Voor de pesto
40 gram vers geraspte parmezaanse kaas
ongeveer 12-14 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels amandelen of cashewnoten
ongeveer 8-10 eetlepels extra vierge olijfolie, of meer naar wens
(dit is een ruime hoeveelheid pesto)


Pesto in de maak

Parel62

Parel62
Pesto

Parel62

Parel62
Pasta van courgette met pesto &; zalm
Pasta van courgette met pesto &; zalm
Spaghetti met de Spiralizer

Parel62

Parel62
Een kom vol

Parel62

Parel62
Een dikke 10

Parel62

Parel62
Pasta van courgette met pesto &; zalm
Pasta van courgette met pesto &; zalm

Maak eens 'pasta' van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gekookt en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan een kleine keukenmachine en mix alles tot er een puree ontstaat. Proef of de smaken naar wens zijn.
3. Vet de zalm in met de vloeibare bakboter.  Grill de zalm op smaak gebracht met wat peper en zout gedurende ongeveer 3-4 minuten. Ondertussen snijd je de courgette met behulp van een grote keukenmachine julienne.
4. Keer de zalm en kook de courgette gedurende ongeveer een minuutje en giet deze af.. De zalm is klaar als deze aan beide zijden goudbruin is, een mooie lichtroze kleur heeft en een losse structuur.
5. Roer de pesto onder de courgette, leg het stukje zalm er bovenop en je bent ready to go!

NB: de pesto die je over hebt smaakt heerlijk op stokbrood. Of wat dacht je van een lepeltje door de (tomaten)soep?
In plaats van zalm, smaakt een kipfilet ook heel goed bij deze pasta pesto!Bereiding, foto & styling: Dagmar

Serveertip

Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl 
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor  nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

Bron

Wwww.vertruffelijk.nl



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dagmar1980
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top