Lamsvlees in kokossaus

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2014
  • Lamsvlees in kokossaus

    Lamsvlees in kokossaus

    Lamsvlees in kokossaus

Lamsvlees is ons lievelingsvlees. In Nijmegen is een Turkse super waar we regelmatig onze voorraad aanvullen.
Deze keer heb ik het lamsvlees in kokosmelk gestoofd. Lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr. lamsnek
lamskruiden
bloem
1 el kokosolie
klein blikje tomatenpuree
4 dl kokosmelk
1 rode peper (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
stoofpan

Bereidingswijze

Het vlees met lamskruiden insmeren, door de bloen halen en in koekenpan aanbraden met kokosolie. Het vlees in stoofpan leggen. Tomatenpuree aan het braadvocht toevoegen ( voor de liefhebbers een pepertje erbij doen) en even mee smoren. Kokosmelk toevoegen en al roerend aan de kook brengen. De saus bij het vlees doen en een uurtje laten sudderen. Proeven of het gaar is. Evt nog zout toevoegen.

Serveertip

serveren met couscous en sperciebonen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten