Krokante speklapjes uit oven

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven

  • Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven

  • Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven

    Krokante speklapjes uit oven


 
Een methode waarbij de hete lucht in de oven vocht aan het vlees onttrekt en je een krokant resultaat krijgt (soort droogbakken)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people

1 kilo speklapjes, goed doorregen, met het nodige vlees
zonnebloemolie
2 el Picadillo kruiden
zout op smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 567,88 kcal
Koolhydraten 0,00 g
Eiwitten 29,30 g
Vetten 49,98 g

Bereidingswijze


1. marinade maken
verwarm de oven voor op 200*C. Meng 50 ml zonnebloemolie met de Picadillo kruiden (Jonnie Boer) en laat voor tenminste 2 uur marineren
 
2. roosteren
Leg het vlees op het rooster in de oven. Gebruik een lekbak om het druipende vet in op te vangen. Rooster speklapjes in 25-30 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn maar niet hard. Breng verder op smaak met zout, indien nodig.

Bron

Kruiden Jonnie Boer

Serveertip

Serveer warm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten