Krokante speklapjes uit oven
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een methode waarbij de hete lucht in de oven vocht aan het vlees onttrekt en je een krokant resultaat krijgt (soort droogbakken)
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kilo speklapjes, goed doorregen, met het nodige vlees
zonnebloemolie
2 el Picadillo kruiden
zout op smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 567,88 kcal |
Koolhydraten | 0,00 g |
Eiwitten | 29,30 g |
Vetten | 49,98 g |
Bereidingswijze
1. marinade maken
verwarm de oven voor op 200*C. Meng 50 ml zonnebloemolie met de Picadillo kruiden (Jonnie Boer) en laat voor tenminste 2 uur marineren
2. roosteren
Leg het vlees op het rooster in de oven. Gebruik een lekbak om het druipende vet in op te vangen. Rooster speklapjes in 25-30 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn maar niet hard. Breng verder op smaak met zout, indien nodig.
Bron
Kruiden Jonnie Boer
Serveertip
Serveer warm.