Pitabroodjes met kippendijfilet en salade met komijndressing

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Pitabroodjes met kippendijfilet en salade met komijndressing

    Pitabroodjes met kippendijfilet en salade met komijndressing

    Pitabroodjes met kippendijfilet en salade met komijndressing

Pitabroodjes met kruidige kippendijfilet en frisse salade met komijndressing van HelloFresh

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode uien

2 knoflooktenen

2 rode paprika’s

1 komkommer

110 g ijsbergsla

2 takjes tijm

500 g kippendijfilet
2 tl komijnzaad

½ tl chilipeper

8 volkoren pitabroodjes

2 el olijfolie

4 el extra vierge olijfolie

4 tl witte balsamicoazijn

4 tl honing

Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Saladekom
Wok of hapjespan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden of maak gebruik van een broodrooster voor de volkoren pitabroodjes.

2. Pel de rode ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd dunne plakken van de komkommer of gebruik hiervoor een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de ijsbergsla klein. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takken. Snijd de kippendijfilet in reepjes.

3. Meng de komkommer met de ijsbergsla en ¼ deel van de rode paprika en rode ui in een saladekom.

4. Verhit een wok of hapjespan op middelmatig vuur en rooster het komijnzaad, zonder olie, 1 minuut. Haal de helft uit de pan en bewaar apart.

5. Voeg de olijfolie, knoflook en overige rode ui toe aan het komijnzaad in de wok of hapjespan en fruit 2 minuten. Voeg de kippendijfilet en grove chilipeper toe en bak 2 minuten. Voeg overige rode paprika toe en het grootste deel van de tijm, breng op smaak met peper en zout en bak 8 minuten.

6. Verwarm ondertussen de volkoren pitabroodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven of broodrooster.

7. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, het achtergehouden komijnzaad, tijm, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

8. Vul de volkoren pitabroodjes met de kippendijfilet, rode paprika en een deel van de salade. Serveer de overige salade bij de broodjes.




Voedingswaarde

Energie 662 kcal
Eiwit 35 g
Koolhydraten 53 g
Vet totaal 32 g
Verzadigd 8 g
Onverzadigd 14 g
Vezels 9 g

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

HelloFresh avatar
HelloFresh

Doorsturen

Home Recepten