Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zomerkoninkjes smachten naar een glas bubbels

Zomerkoninkjes smachten naar een glas bubbels

Door: Joyce1956

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-08-2014

Ingrediënten 4 personen


500 g aardbeieneen halve spaanse peper zonder zaadjes, fijngesneden50 g poedersuikerzwarte peper uit de molen1 fles prosecco



Vandaag gaan we een beproefde combinatie maken: aardbeien met peper. Om de hitte te bestrijden, gaat er prosecco bij. Champagne, cava of Duitse sekt mag ook. Schenk je bubbels liever in een apart glas? Serveer de aardbeien dan met een dot slagroom. Je hebt zat mogelijkheden om je tafelgenoten op tilt te laten slaan. Wat dacht je van een rode cremant de Loire, die kom je niet vaak tegen. Aan zulke buitenissigheden deden de traditioneel ingestelde Franse wijnboeren vroeger niet. Maar een zoon die de wijngaarden van zijn vader overnam, keek goed om zich heen en zag dat Australische wijnboeren met succes rode mousserende wijnen maakten. Ik denk dat zijn Franse evenknie er niet voor onderdoet. De bij velen waarschijnlijk onbekende Noord-Italiaanse braccheto doet het ook goed bij aardbeien, want die smaakt naar de zomerkoninkjes. Deze wijn met een laag alcoholpercentage is het broertje van de bekendere witte moscato d€Asti, dus heeft ook dat lichtvoetige zoetje en fijne bubbeltje. Je kunt €m kopen als een licht mousserende frizzante en normaal bubbelende spumante. De frizzante moet je snel opdrinken, hij slaat snel dood. Salute!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 Begin een dag van tevoren.Marineer 24 uur van tevoren 250 g aardbeien met de Spaanse peper, poedersuiker en zwarte peper.Meng de volgende dag de rest van de aardbeien met de gemarineerde aardbeien.Verdeel de aardbeien over 4 coupes en schenk de prosecco erover.

Bron

Herman Den Blijker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top